VLAIO

In januari 2016 werden Agentschap Ondernemen en IWT één organisatie. Vanaf nu bedienden wij bedrijven samen, onder een nieuwe vlag: Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat.

Ze leggen de focus o.a. op:

  • het stimuleren van groei en innovatie.
    Dit doen ze door ondernemingen financieel te ondersteunen via subsidies om te kunnen groeien, transformeren of innoveren. Voorbeelden van dergelijke subsidies zijn de kmo-portefeuille, de kmo-groeisubsidie, kmo innovatieprojecten en Onderzoeks&Ontwikkellings projecten.

Elk jaar zet het Agentschap Innoveren & Ondernemen meer dan 500 miljoen euro aan subsidies in voor de versterking van het economisch weefsel en duurzame tewerkstelling. Dit gebeurt via rechtstreekse steun aan ondernemingen, via het ondersteunen van projecten om ondernemerschap te bevorderen of een ondernemingsvriendelijke omgeving te creeëren.

 

Afbeelding: