Partners

Trilec is een vooraanstaande Belgische familiale groothandel in kabels, lampen en verlichting, installatiemateriaal, industriële componenten, domotica, data en parlofonie, elektro.In elk van de 14 filialen verspreid over België, bevindt zich een verlichtingsstudiedienst om ondersteuning te bieden bij vragen en projecten. Daarnaast biedt deze dienst ook relighting-oplossingen aan.

D'Haenens Verlichting

biedt u een zeer uitgebreid en
gevarieerd gamma van romatische rustiek
over vertrouwd klassiek en energiezuinige ledverlichting tot helder hedendaagse design,
zowel voor binnen als buiten,
in alle vormen en kleuren,
slim bedacht, vakkundig vervaardigd,
en voor ieders budget

Sinds meer dan 17 jaar actief in de verlichtingssector en van bij de start van de commerciële led verlichting. Lichtadvies is de ‘anatomie’ kennen van het toestel om het te kunnen toepassen in de omgeving daar waar het moet komen. Merk onafhankelijk, maar wel steeds met de nodige fabrieksgaranties van 3 tot 7 jaar op ledproducten.

WeThink is een vernieuwende speler op de verlichtingsmarkt. Als onafhankelijk studiebureel willen zij hun klanten begeleiden in het kiezen van de beste verlichtingsoplossingen. Efficiency en sustainability zijn hierbij de belangrijkste criteria.

Infrax is een samenwerkingsverband tussen vijf netbeheerders: Infrax Limburg, Iveg, Infrax West, PBE en Riobra. Infrax verzorgt de exploitatie, het onderhoud en de ontwikkeling van alle leidinggebonden nutsvoorzieningen (aardgas, elektriciteit, kabeltelevisie en / of riolering) op het grondgebied van de gemeenten die daarvoor bij de verschillende distributienetbeheerders aangesloten zijn.

In het kader van de klimaatverdragen (vermindering van de CO2-uitstoot) treedt Infrax ook op als adviseur voor de gemeenten die het energieverbruik willen terugdringen in hun gebouwen. Ze kunnen bij ons terecht voor audits en adviezen, en in bepaalde gevallen ook voor premies bij energiebesparende investeringen.

B.E.G. werd opgericht in 1975 en fabriceerde aanvankelijk noodverlichtingen en later autonome voedingsblokken. In 1986 breidde B.E.G. zijn activiteiten uit tot het ontwerpen en vervaardigen van bewegingsdetectors. Sindsdien zijn verscheidene generaties bewegingsdetectors ontwikkeld en werd ons aanbod verrijkt met andere productfamilies, zoals VIDEOLUX en ECOLIGHT. Thans is B.E.G. een internationale onderneming die veel vertegenwoordigers heeft over de hele wereld.

Triled is begin 2014 opgericht met het doel verlichtingsproducten te ontwikkelen en vermarkten richting professionele gebruikers.

Het uitgangspunt van TriLED zijn de 3 P's: People, Planet en Profit. De verlichting moet goed zijn voor de mensen die er gebruik van maken, maar ook voor de Belgische werknemers die e.e.a. zullen produceren. De Planet wordt gediend door de energiebesparing te maximaliseren, overigens zonder hiervoor het gebruikscomfort te reduceren. Profit is er voor de eigenaar/beheerder van de verlichting door integraal lagere kosten en natuurlijk voor ons bedrijf zelf om de continuïteit te waarborgen en groei te realiseren.

In de afgelopen tien jaar hebben technologieën van wereldklasse een grote verandering teweeggebracht in verlichtingsproducten. De gloeilamp maakt plaats voor een verscheidenheid aan energiebesparende toepassingen. Hoe snel deze technologieën zich ook mogen ontwikkelen, DEKRA is ze altijd een stap voor door het bieden van geavanceerde testfaciliteiten en certificeringsprocedures die ervoor zorgen dat onze klantenkring bij deze ontwikkelingen voorop loopt.

GIA Belgium NV is een kleine KMO die de belangen van GIA en bijgevolg ook de edelsteenindustrie mee ondersteunt via toegepaste Research en Ontwikkeling

De onderneming bestaat 13 jaar en heeft sinds de oprichting een aantal projecten uitgewerkt van ontwikkeling tot implementatie

 

NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, is de grootste beroepsfederatie van architecten in Vlaanderen met 2.700 leden. Twee secretariaten, een directiecomité, 80 architecten en regionale afdelingen besturen de organisatie. Aangesloten architecten krijgen een waaier aan dienstverlening.
 

Elektro Cirkel is een elektrotechnische groothandel in Antwerpen. Zij vertegenwoordigen in België o.a. de Zweedse lampenfabrikant Aura. De missie is vrij eenvoudig: lichtoplossingen brengen met een minimaal 3 x langere levensduur dan standaard lampen.

Sinds 16 jaar is Euro-Luce projectmatig actief in de verlichting van winkels(kledingzaken, winkelgalerijen, supermarkten, ..) en profileert zich als innovatieve LED-expert bij het ontwerp, de verkoop en de realisatie van winkelverlichting.

L.E.T. Automotive NV is een hoofdrolspeler op de markt van de koplampafregelsystemen. Het bedrijf ontwikkelt professionele licht sensoren technologie voor een groot aantal industriële klanten, garages en inspectiestations over de hele wereld.

Outdoor Eco Lighting

Bewogen door de lichtvervuiling, de energie-verspilling ... zijn ook wij ons bewust van de grote noodzaak om samen onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Het Passiefhuis-Platform, alias PHP, is een vzw samengesteld uit toonaangevende actoren en instellingen uit de bouwwereld. Zij vertonen stuk voor stuk engagement met betrekking tot energiebesparing en duurzame technologische ontwikkeling. PHP is een zelfstandige organisatie die neutraal is en niet gebonden aan leveranciers of andere groeperingen.

TSB staat voor Technical Services Belgium. Vanuit de maatschappelijke zetel te Paal-Beringen worden producten en diensten als een totaalpakket aangeboden. Zo bedienen 180 service engineers dagelijks ongeveer 1000 particulieren, instituties en bedrijven in gans Vlaanderen.

De kernactiviteit is het leveren van innoverende producten en diensten in de telecom, elektriciteits- en gassector in een totaalpakket, van planning tot uitvoering. TSB streeft steeds naar een full-service oplossing.

In een snel evoluerende wereld worden de raakvlakken tussen nieuwe technologie en nutsvoorziening steeds groter. Groep TSB speelt hierin een belangrijke rol , en investeert mee in de oplossingen van de toekomst via “project relighting”. Door middel van relamping en relighting, worden instituties en bedrijven geholpen naar een groen energiebeleid, met een stevige kostenbesparing tot gevolg.

Helbig staat vooral bekend als de producent van kwalitatieve en creatieve modulaire systemen voor winkelinrichting. Binnen retail worden onze etaleersystemen onder andere in kleding- en schoenenwinkels, in optiek- en lederwarenzaken, in apotheken en in de foodsector (bakkerijen & slagerijen) gebruikt voor de inrichting of herinrichting.

Encon is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de analyse, optimalisatie en realisatie van energiebesparingsprojecten en technische installaties. Verlichting is één van de domeinen waarop Encon actief werkt. Met de juiste engineering van verlichting kan een klant zeer veel besparen op zijn elektriciteitsfactuur. Encon is bovendien binnen Europa één van de 9 GreenLight Main endorsers die erkend zijn!

REL-scan® buigt zich reeds 30 jaar uitsluitend over het creëren van hoogstaande relighting & lighting design. Al onze toonaangevende projectrealisaties genieten ongeziene harde garanties zowel naar behaald lichtniveau als naar onze voorgestelde energiebesparingen.

Als LUXON.be is de firma REL-scan® de Belgische invoerder van elektronica voor het wireless dimmen van HID-lampen en elektronica. Uw effectief gerealiseerde energiebesparing leest u gewoon af op PC/laptop. 

Rexel is de globale marktleider in de distributie van elektrische producten en oplossingen voor de industriële, residentiële en tertiaire markt. In het productaanbod vindt u het meest innovatieve op het gebied van elektrisch materiaal, verlichting, beveiliging, databekabeling en energiebesparende materialen. Maar het zijn vooral de medewerkers die het verschil maken. De komende jaren staan in het teken van de uitbouw van groene producten in het productassortiment. Tevens worden bepaalde services toegevoegd in het kader van Energie-Efficientie.

BIS Lighting is een flexibele Belgische fabrikantvan verlichtingstoestellen. Zij produceren al meer dan 35 jaar! Met het team van ingenieurs, licht consultants en light experts brengen zij elk project tot een goed einde. De focus ligt voornamelijk op:

- exclusieve architecturale verlichting volgens ontwerpen van architecten, interieurarchitecten en designers

- innovatieve, energiezuinige en functionele verlichting voor shops en hospitality

- technische verlichting op maat

GIA is leverancier van stekkerbare oplossingen, flexibele bekabeling, Immotica en Domotica systemen en biedt oplossingen voor grote gebouwen, kantoren, industrie, zorgsector, utiliteitsbouw en residentiële domotica-projecten. Verlichtingssturing: Verlichting precies waar en wanneer het nodig is. De afweging tussen kosten, potentiële energiebesparing en bedieningscomfort is essentieel. De meeste studies wijzen uit dat de verlichting ongeveer 40% van het energieverbruik van een gebouw voor haar rekening neemt. Dus er valt wel best wat te besparen

TRONIXX Belgium legt de focus op innovaties zoals: LED's en controle units voor LED's, fluorescentie lampen T5 ,T8 en gasontladingslampen. Verdeler van o.a. Tridonic. Fabrikant van Xinix collection

Cebeo is een Belgisch bedrijf dat instaat voor de distributie van elektrotechnisch materiaal waaronder ook verlichting. Naast de nodige logistieke steun geven zij een gespecialiseerde en doorgedreven service aan alle professionele afnemers van elektrotechnisch materiaal.

EcoNation ontwikkelde en commercialiseert de LightCatcher, een actief en intelligent daglichtsysteem. Het is een slimme lichtkoepel, die een goed alternatief poogt te zijn voor traditionele lichtkoepels of lichtstraten, met meer lichtrendement en een optimale thermische isolatie.

Ledlite® is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van signalisatie producten die uitgerust zijn met LED's (light emitting diodes). Daarnaast wordt de plaatsing en service na verkoop volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Ledlite® maakt deel uit van de Groep Sireco die gespecialiseerd is in verkeerstechnieken.

Ceilux benadert plafond-, verlichting- en ventilatiesystemen als een intelligent totaalconcept waarbij de losse op- of inbouwelementen naadloos worden samengebracht.
De hedendaagse ontwerpen spelen op een esthetische manier in op de creativiteit van de bouwheer of architect en zijn gemakkelijk aanpasbaar aan de snel evoluerende technische eisen.
Ceilux denkt mee in het realiseren van een optimale winkel-, werk- of publieke omgeving.

ETAP ontwikkelt verlichtingsoplossingen van a tot z: wij creëren verlichtingsconcepten, ontwerpen, industrialiseren en produceren verlichtingsarmaturen, geven advies en maken verlichtingsstudies, leveren de armaturen op tijd en staan in voor de nazorg. Door zelf het hele proces op te volgen, kunnen we u in elke fase de hoogste kwaliteit garanderen. Door voortdurend te innoveren, hebben we een toonaangevende plaats verworven op de Europese verlichtingsmarkt. Elk jaar investeren we 6 tot 7 % van onze omzet in onderzoek en ontwikkeling. Etap is Main GreenLight Endorser.

ESYLUX ontwikkelt, produceert en verkoopt elektrotechnische producten voor meer energie-efficiëntie, comfort en veiligheid in gebouwen. Onze aanwezigheidssensoren, bewegingsmelders, buitenarmaturen, noodverlichting en rookmelders dragen het kwaliteitslabel “German Engineering” en hebben vanwege hun hoge kwaliteit naam gemaakt in Duitsland, Europa en de rest van de wereld. Alle producten die onze fabriek verlaten, kenmerken zich door bedieningsgemak, hoogwaardige afwerking, modern design en hoge energie-efficiëntie.

Exterus is a young and dynamic company, which started with his LED-series in 2005. Today, Exterus presents a full range of quality in- and outdoor lighting, built to the highest standards with the finest components. Our goal is to satisfy our clients with innovative products and outstanding quality. For those reasons, Exterus wants to get known as a symbol of eye-catching lighting that shows great spirit and lasts for a lifetime.

Modular Lighting Instruments uit België verovert sinds 1980 de wereld met zijn toonaangevende high-end architecturale verlichting, waarbij creativiteit en technologie telkens centraal staan.
Met hun exclusieve verlichtingscreaties leveren zij niet-alledaagse topartikelen af van hoge kwaliteit.
Voor hun designverlichting werken ze nauw samen met kunstenaars en architecten.

Luminact is een bedrijf in vooruitstrevende (LED) lichttechnologie voor toepassingen bij KMO, industrie en gemeenschapsvoorzieningen. Geen detailhandel of webshop, maar een unieke benadering in de markt door ons totaal begeleidingsconcept en kwaliteitsproducten.

Uitrusting Schréder te Bornem is een Belgische verlichtingsfabrikant gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verlichtingsconcepten voor openbaar domein, grote terreinen, gebouwen, sportterreinen, tunnels en industrie.

De visie van Ingenium over technische uitrustingen zorgt voor een functionele en esthetische harmonisatie met de vormgeving, de bestemming en functies, het comfort en de energieprestatie van een gebouw.

In 2007 nam Philips Partners in Lighting (het voormalige Massive) over en vestigde in Kontich, nabij Antwerpen, het wereldwijde hoofdkantoor van Philips Consumer Luminaires. Deze tak van Philips Lighting richt zich op de markt voor consumentenverlichting en is wereldwijd koploper in LED-technologie. In Kontich worden nieuwe producten ontworpen en getest. Tevens zijn de ondersteunende diensten er gevestigd en bevindt zich er het distributiecentrum voor West-Europa. Philips Consumer Luminaires is actief in meer dan 26 landen en exporteert naar meer dan 70 landen.

Luxendi is Xicato’s supplier for Benelux and France and support customers throughout western Europe.

Luxendi supports luminaire manufacturers whose customers are committed to achieving the efficiency, lifetime and maintenance benefits of LED solutions without sacrificing the quality of light that people prefer. Thanks to the instant availability of Xicato’s LED modules and the broad range of drivers, heatsinks and optics, Luxendi is proof that this new type of lighting distributor will be a model for future entrepreneurs in this space.

Escolit is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het volledige project management van installaties van energiezuinige industriële binnen- en buitenverlichting. Hun diensten omvatten de analyse van bestaande verlichtingsinstallaties (voor relighting) of van nieuwbouw (new lighting), het aanbieden en installeren van een energie-efficiënter alternatief, door middel van een ruim gamma armaturen en verlichtingstechnieken.

LIGHT TO LIGHT is een studiebureau gespecialiseerd in verlichtingsontwerp. Sinds zijn oprichting in 2000 ijvert het bedrijf voor de verbetering van onze lichtomgeving, waarbij het installaties ontwerpt op maat van zeer hoge kwaliteit, zowel op technisch als op esthetisch vlak. Zijn specifieke groeipool is de ontwikkeling van concepten voor stadsverlichting en architectonische en feestelijke belichting.

Zumtobel behoort tot de Zumtobel Groep en is een internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen voor professionele verlichting van gebouwen, binnen en buiten.

Zumtobel ontwikkelt reeds meer dan 50 jaar innovatieve en individuele lichtoplossingen, die aan de hoogste ergonomische, economische en ecologische vereisten voldoen en bovendien een esthetische meerwaarde creëren.

Veko Lightsystems is reeds meer dan 40 jaar een toonaangevende aanbieder van lichtoplossingen, voornamelijk actief in de industriële verlichting. Door technologie, design en energie-efficiëntie te combineren, bieden zij de klanten innovatieve producten met de grootste aandacht voor details en maken we gebruik van de modernste productiemethoden.

VITO's onderzoek vindt zijn toepassing in nieuwe, efficiënte en goedkopere productietechnologieën, verminderd energieverbruik, biomaterialen, gezondheidszorg, milieuzorg enz., alsook het in kaart brengen en monitoren van de effecten van klimaatswijziging. Hierbij zijn het vrijwaren van het leefmilieu en het duurzaam gebruik van energie en grondstoffen steeds prioritair.

Techno Specials is gespecialiseerd in de productie en distributie van connectiviteitsoplossingen en bekabelingssystemen voor toepassingen in Building, Telecom en Industrie. Het BB-Ledlight concept maakt op een innovatieve wijze gebruik van energiezuinige LEDtechnologie en duurzame materialen.

Techo Specials behoort tot de TKH-Group, een internationale holding met eigen fabrieken in Europa, Amerika en Azië.

Sinds meer dan 20 jaar ontwikkelt en produceert ORBIT architecturale verlichtingsarmaturen voor winkel-, kantoor- en residentiële ruimtes. Het bedrijf verdeelt zijn verlichtingstoestellen via een internationaal dealer netwerk.  De onderneming is gevestigd in Puurs (Antwerpen), België.

De strategie is gefocusd op de ontwikkeling van innovatieve verlichtingstoestellen die beiden op lichttechnisch (functioneel) en architecturaal (productdesign) vlak een meerwaarde bieden.

In 1982 startte Multiline met het ontwikkelen en produceren van verlichtingsarmaturen. Vandaag, 30 jaar later, zijn wij bijzonder fier dat Multiline is uitgegroeid tot een vaste waarde op de verlichtingsmarkt.

Al deze jaren heeft de familie Rahne samen met de gekwalificeerde medewerkers gestreefd naar de hoogste kwaliteit. Het streven naar perfectie is niet evident. Door Intense en doorgedreven investeringen in de uiterst moderne productie eenheid in België, kunnen we dit blijven waarmaken.

WFrans Studiebureau

Studiebureau openbare verlichting

Ere-afdelingshoofd Elektriciteit en Elektromechanica AWV

„tune the light“: de mogelijkheden architectuur door licht vorm te geven zijn onbegrensd. ERCO ontwikkelt methoden en werktuigen om licht te genereren, te manipuleren en te regelen. Daardoor wordt licht de vierde dimensie in de architectuur. Ons product is het licht – daarom noemen we onszelf ERCO, de lichtfabriek.

Onafhankelijk adviesbureau voor energiezuinige verlichting: neutrale adviesverlening in verband met energiezuinige verlichting aan bedrijven en overheden

Sinds de oprichting van psmlighting bvba in 1992 is het bedrijf uitgegroeid tot een klinkende naam in de wereld van de design en architecturale verlichting. Psmlighting bvba is gevestigd in Aalter waar zij verlichtingsarmaturen voor zowel binnen als voor de tuin ontwerpen en monteren.

Armaturen van psmlighting zijn 100 procent Belgisch en dat vertaalt zich in de korte levertermijnen die zij kunnen garanderen.

Verlichtingsfabrikant: lampen - armaturen.

Our three main brands- Concord, Lumiance and Sylvania – concentrate strengths in research and development, LED lighting technology, product design, engineering and production, plus in-depth, honest application expertise, on their specialised areas of activity: high-end architectural, decorative and functional professional lighting

Wist u dat de verlichting van uw bedrijf een stuk efficiënter kan? En dus voordeliger? Een besparing tot 70% op uw energiefactuur is geen uitzondering met intelligente, energiezuinige verlichting van Intellisol. We streven altijd naar een zo kort mogelijke paybackperiode, van 5 of zelfs 3 jaar. Onze experts maken een uitgebreide rendementsstudie waarin we alle subsidies en andere financiële en/of fiscale voordelen meenemen die op u van toepassing zijn. Bovendien maakt u kennis met het eindresultaat via realistische 3D-simulaties. Precies weten waar u aan toe bent voor u ook maar een euro op tafel hebt gelegd, dat is Intellisol.

Het onderzoek focust zich op het brede domein van de elektrische energie en van de robuuste, foutbestendige regeling en sturing van industriële, elektrotechnische systemen, waaronder ook verlichting

LightPlus startte in 2003 met de verkoop van energiezuinige verlichtingsproducten en doet dat nog steeds. LightPlus is gespecialiseerd energiebesparende Led- lampen en armaturen.

Zij zijn exclusieve verdeler van 4 sterke merken, Megaman, FeeluxBelucca en Nowodvorski.

Producent van professionele lampen, consumenten lampen, led, armaturen en toebehoren voor verlichtingsapparatuur. Binnenverlichting - Buitenverlichting

ACOSHAPE+ ( by ISOMO)
heeft een verbluffende collectie akoestische lichtobjecten voor ruimtes waar mensen elkaar ontmoeten, wonen en werken.

iGuzzini een Italiaans bedrijf dat is opgericht in 1958 en tot op vandaag de dag zich richt op het produceren van verlichtingsarmaturen voor interieur en exterieur. Het bedrijf loopt in Italië voorop als het gaat om technische en architecturale verlichting.

Ecolumia bvba is een bedrijf dat zich uitsluitend toelegt op energiebesparingsprojecten d.m.v. energiezuinige verlichting.

Momenteel is ca 60% van de activiteiten ‘relamping’ en 40% ‘relichting’.

Vakgroep Elektrotechniek-Energietechniek: Verlichtingskunde

Binnen de verlichtingskunde zijn de voornaamste onderzoeksthema’s gestructureerd rond fundamentele criteria van zichtbaarheid en van visuele ergonomie; verlichtingsontwerp van openbare ruimten, tunnels, sportvelden en woonwijken; de lichttechnische karakterisering van reflectormateriaal-eigenschappen; reflector-ontwerp; integratie van kunstmatig licht, van daglicht en van gebouwenfuncties in het architecturaal ontwerp.
Specifiek zijn er de thema’s “Energievraagstukken met betrekking tot verlichting (incl. fotovoltaïsche toepassingen) en “Verlichting voor Transport”.

Lampen en verlichtingssystemen van OSRAM vormen de basis voor een prachtig zicht, zorgen voor veiligheid en comfort en maken efficiënt gebruik van hulpbronnen mogelijk. Al meer dan 100 jaar lang is OSRAM "enthousiast over intelligent licht". Als een mondiaal actieve onderneming moedigen wij ook expliciet een maatschappelijk en ecologisch verantwoordelijk beleid over de hele wereld aan en sponsoren wij kunst en cultuur in binnen- en buitenland.

Axioma is één van de meest professionele spelers in België en Luxemburg, exclusief invoerder van topproducten van merken als Fagerhult, Simes, WE-EF, Regent en Ridi. Hiermee biedt deze distributeur een totaal aanbod voor zowel architecturale als functionele binnen- en buitenverlichting.

Het familiebedrijf vertrekt voor al zijn oplossingen van de dagelijkse behoeften van zijn klanten en ontwerpt vernieuwende concepten om het leven thuis en op het werk flexibel en gemakkelijker te maken. Sinds enkele jaren zet Niko volop in op doordacht design en een milieuvriendelijke aanpak. Het investeert daartoe sterk in onderzoek en ontwikkeling waaronder ook voor lichtsturing en automatisering.

ENERGIK is een zelfstandige vereniging zonder winstgevend doel die zich bezig houdt met de promotie van technologiën voor een rationeel energiegebruik en die duurzaam energie- en milieubeheer promoot.

ENERGIK werd opgericht als technologiegroep binnen het Vlaams Economisch Verbond. Energik is mede-organisator van de Promotiedag Duurzame Verlichting.

Delta Light® is sinds 1987 het geesteskind van oprichter, designer en zaakvoerder Paul Ameloot. Met een architectonische benadering van hedendaagse, vernieuwende verlichtingscreaties verwerft Delta Light® al snel naam en faam op de wereldmarkt, en groeit de onderneming uit tot trendsetter en marktleider op diverse vlakken.

 

Eandis is het energiedistributiebedrijf van zeven gemengde distributienetbeheerders in Vlaanderen (Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Iveka, Iverlek en Sibelgas). Eandis brengt, met aandacht voor mens en omgeving, dag en nacht elektriciteit en aardgas op een betrouwbare en veilige manier tot bij elke klant in hun werkingsgebied. Vanuit hun maatschappelijke opdracht bevorderen zij het zuinig gebruik van energie en organiseren wij de energielevering bij mensen met betaalmoeilijkheden.

Verlichtingsfabrikant: binnenverlichting, buitenverlichting, verlichting in de medische sector, lichtmanagementsysteem

OVED - Overlegplatform voor Energiedeskundigen - biedt professionele ondersteuning aan de energiedeskundigen bij de uitoefening van zijn/haar beroep door middel van belangenbehartiging, informatieverstrekking en vorming.