Cluster Groen Licht Vlaanderen gaat van start

Uitnodiging voor Kick-Off

Vanaf april 2017 gaat het project  ‘Cluster  Groen Licht Vlaanderen’ van start. Het betreft een IBN (Innovatief BedrijfsNetwerk) opgericht door vzw Groen Licht Vlaanderen,  dat financieel wordt gesteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en een 70-tal ondernemingen.  Deze cluster heeft als doel bedrijven te laten samenwerken rond de digitalisering van verlichting. 

Tijdens de kick-Off die zal doorgaan op maandag 3 april vanaf 13.30u in het Havenhuis te Antwerpen, zal de volledige waardeketen verlichting voor het eerst kennismaken met de nieuwe gesprekspartners uit de IoT, elektronica, ICT en automatiserings-, en verlichtingswereld.

DATUM

Maandag 03/04/2017 – met ontvangst vanaf 13.30u en start om 14.00u

PROGRAMMA

14.00u                  Welkom en introductie vzw Groen Licht Vlaanderen

                               Catherine Lootens, Cluster Manager Groen Licht Vlaanderen

14.10u                  Key-note:

The role of Lighting & Sensing in Smart Cities

                               John Baekelmans, Managing Director & Vice President, IMEC

14.55u                  Data mining in de (digitale) verlichtingssectoren en gebouwenbeheer

De lichtjes van de Schelde, Vlaamse evergreen?

                               Rik Vereecken, BIOT Technology Evangelist, byNubian

15.25u                  Een innovatiecluster rond geconnecteerde verlichting: waarom, wat, hoe?                                   

                              Peter Bracke, Clustermanager Groen Licht Vlaanderen

16.10u                  Groen Licht Vlaanderen: van samenwerkingsverband tot vereniging (vzw)

                               Marc De Taevernier, Voorzitter vzw Groen Licht Vlaanderen

16.25u                  Slotwoord en Netwerk Drink

                               Catherine Lootens, Cluster Manager Groen Licht Vlaanderen

INSCHRIJVING

https://iiw.kuleuven.be/gent/evenementen/groenlicht/

Dit event werkt met een no-show fee.  Er wordt een factuur van € 40 per persoon excl. BTW verstuurd indien u niet komt opdagen (tenzij een andere collega in uw plaats komt).

LOCATIE

Havenhuis Antwerpen - Foyer en Auditorium  (6de verd.) - Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen

http://www.portofantwerp.com/nl/bereikbaarheid-nieuw-havenhuis

Bron: Pexel

PARKING

De bezoekers van het Havenhuis kunnen parkeren op de onbewaakte Parking 'Straatsburg' die gelegen is naast de parking van restaurant 'Het pomphuis', schuin tegenover het Havenhuis. De in- en uitrit van de parking zijn gelegen aan de Merantistraat. Van hieruit is het twee minuten wandelen tot het Havenhuis. De ondergrondse parking van het Havenhuis is niet toegankelijk voor bezoekers.

TAGS

Led Digitale transitie, duurzame geconnecteerde verlichting, human centric lighting, data captatie

THEMA

Het digitaliseren van verlichting is een grote uitdaging voor de verlichtingssector en kan niet zonder hulp van specialisten op het vlak van ict, elektronica, automatisering, … Via digitalisering en het connecteren van verlichting kan een grote toegevoegde waarde en omzetstijging gerealiseerd worden.

Een multidisciplinaire samenwerking via een open innovatie concept is de enige manier om de economische opportuniteiten te valoriseren omdat het onderwerp de expertise van elke deelsector overstijgt. Om deze transitie te doen slagen en eventueel te versnellen is er nood aan een katalysator en een coach: vzw Groen Licht Vlaanderen neemt deze rol op.

ORGANISATOR

Het evenement wordt georganiseerd door vzw Groen Licht Vlaanderen.  Groen Licht Vlaanderen is gegroeid in de schoot van het Laboratorium voor Lichttechnologie (KU Leuven Technologiecampus Gent) als Vlaams Innovatie Samenwerkingsverband. Het samenwerkingsverband bouwde sinds 2004 stelselmatig uit tot een volwassen verlichtingscluster van meer dan 70 aangesloten organisaties. Tegelijkertijd met de start van het innovatief bedrijfsnetwerk wordt de cluster omgevormd tot een vzw. De vereniging wenst de kennis inzake verlichting bij bedrijven te verhogen en samenwerkingen tussen bedrijven en kennisinstellingen te stimuleren Binnen de raad van bestuur nemen KU Leuven en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) een structurele rol in, aangevuld met een afvaardiging van de bedrijfswereld.

PERSBERICHT

Innovatief Bedrijfsnetwerk Groen Licht Vlaanderen van start!: http://iiw.kuleuven.be/nieuws/groen-licht-vlaanderen